Casa Forte Vuores 2012

Casa Forten arkkitehti Maija Pihlajaniemi:

"Muista messutaloista Casa Forten erottaa voimakas graafinen arkkitehtuuri. Talon ulkonäkö on moderni ja monumentaalinen. Sisätilat ovat yhteydessä ulkotilaan isojen lasipintojen kautta.

Tilat on pyritty suunnittelemaan siten, että kolmilapsisen liikuntaa harrastavan perheen arki sujuisi mutkattomasti. Kaikki makuuhuoneet on sijoitettu yläkertaan. Perheen arki pyörii suurelta osin pohjakerroksessa. Olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat lähellä toisiaan. Näin perhe viettää yhdessä aikaa ruuanlaitossa, ruokailussa ja oleskelussa. Kesäaikaan olohuoneen isot lasiliukuovet avataan ja oleskelutila laajenee etupihalle ja takaterassille.

Kodissa on panostettu vaatehuoltoon. Yläkerran pesuhuoneesta johtaa pyykkikuilu alakerran tilavaan kodinhoitohuoneeseen. Säilytystilojen riittävyyttä ja varastointia on erityisesti pohdittu: kodinhoitohuoneeseen on sijoitettu oma varasto urheiluvälineille ja -vaatteille ja makuuhuoneiden yhteydessä on omat vaatehuoneet vanhemmille ja lapsille."

Sisustuksesta

Casa Forten sisustus on minimalistinen ja se tukee talon arkkitehtuuria. Mari Vuorinen on suunnitellut sisustuksen itse yhteistyössä Manta Viitakosken ja Sallamaari Kunnarin kanssa. Sisustus on esitelty lähemmin Dekossa 7/12 sivuilla 68-73, kaluste- ja materiaalitiedot sivulla 103.