BAU Tuusula 2000

 BAU Tuusula, vuosi 2000

Yhteistyöverkostoomme kuuluu useita suunnittelutoimistoja.   Mieleenpainuvaa oli omakotitalon suunnittelu ja rakentaminen yhdessä Kaisa Blomstedtin kanssa Tuusulan Rantatielle vuonna 2000, asuntomessujen oheiskohteeksi.  Saimme ylpeänä esitellä yhteistyön lopputulosta messuvieraille.

Arkkitehti- ja sisustussuunnittelu

Studio Kaisa Blomstedt Ky

Rakennesuunnittelu

Seija Ahtola

"Talo on suunniteltu asiakaslähtöisesti. Se on muotoutunut sisältä päin.  Asukkaiden tarpeille on etsitty looginen järjestys ja mitoitus.  Tila kasvaa, elää, muuntuu ja mukautuu niiden mukaan.

Pohjaratkaisu haluaa palvella asujiaan.  Julkisivujen tyyli jatkuu sisätiloissa, jotka rohkaisevat asukkaita sisustamaan omalla persoonallisella tyylillään.  Sääntöjä ja rajoituksia ei ole.

Kokonaisuus on harmoninen.  Eleganssi syntyy harkitusta kieltäytymisestä ja vaatimattomuudesta.  Julkisivut ovat ammentaneet muotonsa omasta kulttuuristamme.

Muoto kunnioittaa taloa ympäröivää maisemaa.  Muoto nojaa ylpeästi funktionalismin perinteisiin, jotka kestävät aikaa ja kantavat trendiaaltojen yli.  Funkis nojaa rohkeasti kohti tulevaisuutta, eikä muutu vanhanaikaiseksi koskaan.

 

Kunnioittavasti

Kaisa Blomstedt

talon suunnittelija"